عادت ها
قدرت عادت
عادت ها

قدرت عادت

همه ی ما انسانها در طول زندگی خود عادت هایی پیدا می کنیم که یا خوب هستند یا بد، کل زندگی انسان مجموعه ای از عادت هاست، در واقع بیشتر فعالیت های روزانه ی ما محصول این عادت ها هستند.

در مغز انسان توده ای بافت وجود دارد که گانگلیون های پایه ای نام دارد و وظیفه آنها ذخیره عادت هاست.

زمانی که فعالیت های روتین و روزمره زندگی ما تبدیل به عادت می شوند، مغز انرژی کمتری را صرف تجزیه تحلیل می کند و همان انرژی صرف خلاقیت در فعالیت های دیگر می شود.

حال به بررسی چرخه عادت ها می پردازیم:

  1. سرنخ : اتفاق اولیه ای که باعث ایجاد یک عادت و رفتار می شود.
  2. روتین: فعالیتی که بعد از مشاهده سرنخ انجام می پذیرد و رفتاری که آن را تکرار می کنیم.
  3. پاداش: همان دلیلی است که باعث می شود رفتار یا روتین را انجام دهیم.

با شناخت چرخه عادت ها ، می توان کنترل عادت ها را در دست گرفت.

نکته قابل توجه این است که ما به جای از بین بردن عادت های خود، باید تلاش کنیم روتین یا رفتار جدیدی را جایگزین رفتار قبل کنیم .

به طور مثال پروسه ترک سیگار:

اگر سرنخ مربوط به این عادت نیاز به نیکوتین یا ایجاد محرک برای ادامه فعالیت های روزانه شماست،می توان مصرف کافئین را جایگزین رفتار قبل کرد، در واقع سرنخ و پاداش یکسان است اما با تغییر روتین و رفتار سعی در اصلاح عادت داریم.

از دیگر موارد مهمی که در تغییر روتین و عادت ها مهم و تاثیر گذار هستند، باور و قدرت اراده است.

در مرحله اول شما باید به خود باوری برسید که توانایی تغییر عادت در شما وجود دارد و این تغییر امکان پذیر است، پس از آن قدرت اراده و پایبند بودن شما به روتین و رفتار جدید موضوع بسیار مهمی است.

به طور مثال وقتی تصمیم می گیرید که در کلاس ورزشی ثبت نام کنید، به مرور زمان تغذیه سالم تری نسبت به قبل خواهید داشت، خط مشی فکریتان تعییر می کند، یاد می گیرید که چگونه تمرکز و حواستان را از وسوسه ها کم کنید و قدرت اراده تان تقویت می شود.

فهرست

لطفا صبر کنید

طراحی و توسعه توسط کاسبی